Ana Sayfa / EKONOMİ / GÜLNAR’DA KÖY YOLLARI’DA ÇİLE BİTİYOR KONFORLU HALE GELİYOR

GÜLNAR’DA KÖY YOLLARI’DA ÇİLE BİTİYOR KONFORLU HALE GELİYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜLNAR İLÇESİNDE KÖSEÇOBANLI-GEZENDE YOLUNDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ÇİFT KAT SATHİ KAPLAMA ASFALT ÇALIŞMASIYLA BÖLGE HALKININ ULAŞIMINI KOLAYLAŞTIRDI.

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Mersin Büyükşehir Belediyesi #Gülnar asfalt çalışması #Köseçobanlı-Gezende yolu #Çift kat sathi kaplama #Yol yapım #Tarım bölgesi ulaşım #Kırsal kalkınma #Köy yolları

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal bölgelerde yürüttüğü asfalt çalışmaları, Gülnar ilçesinde hız kesmeden devam ediyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Köseçobanlı-Gezende arasındaki yolu yenileyerek, çift kat sathi kaplama asfalt çalışması gerçekleştirdi. Bu yol, tarım ve hayvancılıkla uğraşan yerel halkın sıklıkla kullandığı önemli bir bağlantı yolu olarak öne çıkıyor. Asfalt özelliğini yitirmiş, bozuk ve dar olan yol, Büyükşehir’in çalışmaları sayesinde konforlu ve güvenli hale getirildi.

Yapılan bu çalışma, özellikle meyve ve sebze üretiminin yoğun olduğu bölgede büyük kolaylık sağladı. Göksu Irmağı ve Gezende Barajı’nın bulunduğu doğal güzelliklerle dolu ilçede yaşayan vatandaşlar, erik, elma, badem ve zeytin gibi ürünlerin nakliyesinde önemli bir rahatlama yaşadı. Ayrıca Bardat Yaylası-Elmakuzu arasındaki 4 kilometrelik yolda da çift kat sathi kaplama asfalt çalışması tamamlandı.

Gezende Mahalle Muhtarı İbrahim Hakkı Küçük, yapılan çalışmalardan memnun olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür etti. Küçük, “Bu yolumuz, 1980’li yıllardan önce yapıldı ve son yıllarda oldukça tahrip olmuştu. Başkanımız sayesinde yol genişledi ve asfaltlandı” dedi. Köseçobanlı Mahalle Muhtarı Seydi Bal da yolun içme suyu projesi nedeniyle zarar gördüğünü, ancak şimdi Büyükşehir’in çalışmalarıyla sağlam ve geniş bir yol haline geldiğini vurguladı.

Yolu kullanan vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirirken, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin bu çalışmalar sayesinde daha da verimli hale geldiğini ifade ettiler.

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

ADALETİ 7 YIL ÖNCE TOPRAĞA GÖMDÜK

  MERSİN’DE SON SINIF ÖĞRENCİSİ FERAY ŞAHİN ÖLÜMÜNÜN 7. YILINDA İSMİNİN VERİLDİĞİ PARKTA ANILDI. CHP ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir