Ana Sayfa / EĞİTİM / BÜYÜKŞEHİR’İN ATÖLYELERİ’NDE EĞİTİM ALDILAR, ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

BÜYÜKŞEHİR’İN ATÖLYELERİ’NDE EĞİTİM ALDILAR, ÜNİVERSİTELİ OLDULAR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KADIN VE AİLE HİZMETLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE FAALİYET GÖSTEREN KADIN VE ÇOCUK BİLİM, TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNDE EĞİTİM GÖREN VE SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE DE YER ALAN ÖĞRENCİLER İÇİN, BERDAN KONUK EVİ’NDE ‘STEM KAMPI’ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ. ATÖLYE ÇALIŞMALARINA KATILAN GENÇLERİ MOTİVE ETMEK İÇİN BU KAMP ÇALIŞMASINI YAPTIK”

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Lise eğitimine devam eden öğrencilerin yanı sıra, mezun öğrencilerin de katıldığı 2 günlük programda, sınavda başarılı olarak farklı üniversiteleri kazanan 6 öğrenciye madalya verildi. Robotik kodlama faaliyetlerinin yanı sıra, sanal gerçeklik gözlüğü ile deneyimler yaşayan öğrencilere, doğa gezisi ve değişik aktiviteler de düzenlendi. Tarsus ve Mezitli Atölyelerinden birçok gencin katılım gösterdiği kampta, keyifli zaman yaşandı.

Aşkın: “Atölye çalışmalarına katılan gençleri motive etmek için bu kamp çalışmasını yaptık”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri Sorumlusu Emre Aşkın, atölye çalışmalarına katılım gösteren lise ile üniversite kazanan öğrencilere motivasyon sağlamak için kamp çalışmasının düzenlendiğini belirterek, “Atölye çalışmalarına devam ediyoruz. Bir yanda atölyelerde yüz yüze eğitimler, bir yanda mobil eğitimler… Bu etkinliğimizin amacı; öğrencilerimiz belirli zamanlarda atölyelerde eğitimlerine devam ettiler ve proje geliştirme yarışmalarına katıldılar. Aynı zamanda bizim mobil köy etkinliklerimizde, sosyal sorumluluk projelerinde bizlere destek oldular. Bu motivasyon etkinliğinde de onları biraz dinlendirmek ve motive etmek amacıyla bir aradayız. İçimizden bazıları üniversiteye yerleşti ve şehrimize veda edecekler. Onlar gitmeden önce düzenlediğimiz bu etkinlikle; hem onları ödüllendirmek, hem de bir beyin fırtınası oluşturmak için eğlenceli şekilde sürece devam ediyoruz” diye konuştu.

Kampın dolu dolu geçtiğini kaydeden Aşkın, “Burada öncelikle robotik kodlama ile ilgili etkinlikler sunduk. Bunun yanı sıra, sanal gerçeklik gözlüğü ile deneyimler yaptık. Sportif faaliyetler de sürecin içerisinde yer aldı. Kamp alanının imkanlarından çocuklarımız yararlanmaya devam ettiler” dedi.

İşkin: “Atölye çalışmaları, hayatımda çok şeyi değiştirdi”

Kulaksız: “Dijital köy buluşmaları ile kırsaldaki çocuklara ulaşıyoruz”

Mezitli’deki atölyede gönüllü öğrenci olarak çalışırken, Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kazanan Yağmur Kulaksız, diğer öğrencileri de atölye çalışmalarına davet ederek, “Burada çocukların hayatına dokunmak beni çok etkiledi. Çünkü burada bizim yaptığımız bilim, teknoloji üzerine şeylere, her çocuk erişemiyor. Bundan dolayı o çocuklara ulaşabilmek, bir şeyler öğretebilmek, kendim de deneyim kazanmak, benim için çok güzel bir şey oldu. Böyle bir şansımızın olduğunu bilmek çok güzel bir şey. Bunun için, benim gibi liseyi bitirmiş öğrencileri davet ediyorum. Burada hem kendileri bir şeyler öğrenip, hem de başka çocuklara öğretebilirler. Dijital köy buluşmaları yapıyoruz. Köylere ve kırsaldaki çocuklara gidip, yaptığımız etkinlikleri öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Altuğ: “Atölyenin enerjisi hepimize iyi geliyor”

Tarsus Atölyede eğitim alan ve Nevşehir Hacı Bektaşı Veli Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nü kazanan Ada Berna Altuğ ise, “Atölyenin enerjisi hepimize iyi geliyor. Ben son dönemde neredeyse her gün oradaydım. Bizden küçük çocuklarla ilgilenmek ya da bizim kendi grubumuzla ilgilenmek, eğlenceli dakikalar yaşamak bizim için iyi oluyor. Okul döneminde de bir motivasyon oldu bizim için. Sınavı daha stressiz geçirdik” diye konuştu.

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

MERSİN EMNİYETİ DOLANDIRICILIK ÇETESİNİ ÇÖKERTTİ 6 TUTUKLAMA

MERSİN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ SİBER SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir