Ana Sayfa / Manşet / MERSİN’DE CHP’DE 101. YIL COŞKUSU

MERSİN’DE CHP’DE 101. YIL COŞKUSU

CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN (CHP) KURULUŞUNUN 101. YIL DÖNÜMÜ MERSİN’DE BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI. ETKİNLİKLER KAPSAMINDA, CHP’LİLER İLK OLARAK PARTİNİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN ANITINA ÇELENK KOYDUCHP’NİN 101. YILI MERSİN’DE COŞKUYLA KUTLANDI SEÇER “İKTİDARIMIZ YAKINDIR” DEDİ

(YETİŞ HALK HABER)HAYDAR COŞKUNFIRAT

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) kuruluşunun 101. yıl dönümü Mersin’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinlikler kapsamında, CHP’liler ilk olarak partinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk koydu, ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün anıtına da çelenk sundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kutlamalar sırasında yaptığı konuşmada partililere ve katılımcılara seslendi. Seçer, CHP’nin tarihinin Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihiyle iç içe olduğunu vurgulayarak, “Partimizin tarihi, cumhuriyet tarihidir. Cumhuriyet Halk Partisi, kurtuluş ve kuruluşun partisidir. Dünyanın en köklü partisidir ve partimizle ne kadar övünç duysak azdır” dedi.

Seçer, CHP’nin her dönemde halk iradesini önemsediğini ve ülkenin demokratikleşmesi için önemli adımlar attığını belirtti. Tek partili dönemden çok partili döneme geçişin önemine değinen Seçer, “İsmet İnönü, 1950 seçimlerinden sonra ilk kez CHP dışındaki bir siyasi partinin iktidarı kazandığı dönemde Çankaya’da çantasını topladı ve ‘benim en büyük zaferim budur’ dedi. Türkiye ilk kez demokrasiyle tanışmış oldu” diye konuştu.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından, milletin umutlarının yeniden yeşerdiğinide belirten Seçer, CHP’nin iktidar hedefini şu sözlerle dile getirdi: “İktidarımız yakındır. Bunu çalışarak sağlayacağız, birlik ve beraberlik içinde başaracağız. En küçük bir endişemiz yok. Vatanımızı, milletimizi seviyoruz. Barışı, insan haklarını ve hukukun üstünlüğünü önceliyoruz. Hak, hukuk, adalet diyoruz ve bunu haykırarak söylemeye devam edeceğiz.”

 

PAYLAŞIN

Hakkında admin

Tekrar kontrol edin

ADALETİ 7 YIL ÖNCE TOPRAĞA GÖMDÜK

  MERSİN’DE SON SINIF ÖĞRENCİSİ FERAY ŞAHİN ÖLÜMÜNÜN 7. YILINDA İSMİNİN VERİLDİĞİ PARKTA ANILDI. CHP ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir