Ana Sayfa / EKONOMİ / KANTİN FİYATLARI CEP YAKIYOR

KANTİN FİYATLARI CEP YAKIYOR

“KANTİN FİYATI DIŞARININ İKİ KATI”   BU FİYATLARI KİM BELİRLİYOR?” “GÜNLÜK 50 LİRADAN FAZLA PARA VERİYORUZ”OKULLARDAKİ KANTİN FİYATLARI DUDAK UÇUKLATIYOR, VELİLER ÇOCUKLARINA PARA VERMEKTE ZORLANIRKEN, ÖĞRENCİLER DE ÇOĞU ZAMAN AÇ BİR ŞEKİLDE OKULA GİDİP GELİYOR.

Yeni eğitim-öğretim yılı geçtiğimiz hafta başladı. Kırtasiye, forma, ulaşım derken velilerin sıkıntısına bir yenisi daha eklendi. Hayat pahalılığı kendini okul kantinlerinde de gösterirken, geçim sıkıntısı ile boğuşan aileler, çocuklarına beslenme parasını vermekte zorlanıyor. Öğrenciler de yüksek fiyatlar nedeniyle kantinden alışveriş yapamıyor. Kimi öğrenci evden yemek getirirken, kimi de parasızlıktan aç bir şekilde okula gidip geliyor.

Mersin’de bir lisede Tantuni ve döner 30 TL, simit ile poğaça 5-6 TL, meyve suyu 5 TL ve su 2,5 TL’den satılırken, kraker, bisküvi gibi atıştırmalıklar 5 TL’den başlıyor. Bir ilkokulda ise simit 5 TL iken poğaça 8,5 TL’ye satılıyor. Tost ve hamburger 15 TL iken, ayran 5 ve su 3 TL’ye satılıyor. İlkokul veya lise çağında iki çocuğu olan bir aile çocuklarının beslenmesi için günlük ortalama 50-80 TL arası masraf yaparken bu fiyat bir ayda bin 250 ile 2 bin arasında değiyor. Bunun üzerine servis, kırtasiye gibi masraflar da eklenince asgari ücret ile geçinen bir ailenin maaşının yarısından fazlası okul masraflarına gidiyor.

“KANTİN FİYATI DIŞARININ İKİ KATI”

Kantin fiyatlarına isyan eden bir veli, kantin fiyatlarının marketlere göre iki kat daha pahalı olduğunu söyleyerek, “Maddi durumu olmayanlar hiçbir şey alamıyor. Bizler mecburen evden bir şeyler hazırlayıp gönderiyoruz. Şu anda bir simit olmuş 8 TL yanında içecek alsan o da 5 TL her gün okul masrafı 20 TL, ayda kantine en az 400 450 TL para gidiyor” dedi.

“BU FİYATLARI KİM BELİRLİYOR?”“GÜNLÜK 50 LİRADAN FAZLA PARA VERİYORUZ”

Bir diğer veli ise, “Fiyatları dışarıya göre çok pahalı, dolar arttı diye attırdıklarını söylüyorlar. Olan bize oluyor yol parası ve yiyeceğe günlük 50 liradan fazla para veriyoruz. Böyle bir kantinde durumu olmayan bir öğrencinin karnını doyurabileceğini düşünmüyorum. Lütfen gerekenler yapılsın” diye konuştu.

 

PAYLAŞIN

Hakkında Haydar Coşkunfırat

Tekrar kontrol edin

ADALETİ 7 YIL ÖNCE TOPRAĞA GÖMDÜK

  MERSİN’DE SON SINIF ÖĞRENCİSİ FERAY ŞAHİN ÖLÜMÜNÜN 7. YILINDA İSMİNİN VERİLDİĞİ PARKTA ANILDI. CHP ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir